Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Január 09. 15:54, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Visszavonták a narancs riasztásokat és figyelmeztetéseket

Visszavonták a narancs riasztásokat és figyelmeztetéseket

Mérsékelték, illetve visszavonták az extrém hideg, illetve a hófúvás veszélye miatt kiadott narancs, vagyis másodfokú riasztásokat, figyelmeztetéseket hétfőn kora délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a Dunántúlon tovább erősödő, helyenként viharos szél a Dunántúl nyugati megyéiben, a hóval borított tájakon jellemzően alacsony, de északnyugaton kis területen (elsősorban Sopron tágabb térségében) magasabb hótorlaszokat is építhet.

Hófúvás miatt már csak Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, az extrém hideg miatt pedig a fővárosban, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Azt írták: napközben mindenütt mínusz 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, de az éjszaka folyamán ismét mindenütt az alá süllyed. A legkevésbé hideg térség a Nyugat-Dunántúl tartósan felhős vidéke lesz. A Dunától keletre azonban sokfelé lehet mínusz 20 fok körüli hőmérséklet, sőt az Északi-középhegység havas, szélvédett völgyeiben akár mínusz 25 fokig is hűlhet a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket