Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2020. Április 04. 15:06, szombat | Külföld
Forrás: mti

Virtuálisan lehet bebarangolni a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részét

Virtuálisan lehet bebarangolni a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részét

Virtuálisan lehet bebarangolni Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeinek és múzeumainak egy részét az észak-afrikai ország turisztikai és régiségügyi minisztériuma által elindított kezdeményezés keretében.

A kairói Amerikai Kutatóközponttal (ARC) együttműködésben megvalósuló virtuális tárlatvezetések a szaktárca honlapján és közösségi oldalain keresztül elérhetők - írják angol nyelvű egyiptomi hírportálok.

Az "Experience Egypt from home. Stay home. Stay safe" - "Tapasztald meg Egyiptomot otthonról. Maradj otthon. Maradj biztonságban" - szlogenre épülő kezdeményezés a minisztérium azon erőfeszítéseinek részét képezi, amelyek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt otthonmaradásra kényszerülő emberek a világ bármely pontjáról megismerkedhessenek az ókori egyiptomi civilizációval - áll a tárca közleményében.

A pénteken elérhető vált első virtuális túra a 18. dinasztia idején élő ókori egyiptomi hivatalnok, Menna sírját mutatja be a thébai nekropoliszban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.