Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Június 22. 20:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

Zivatarveszély miatt Csongrád megye több járására másodfokú riasztást adott ki csütörtök kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint az érintett területeken már a következő órákban lehetnek károkozó széllel, nagy méretű jéggel kísért heves zivatarok.

Szintén a várható heves zivatarok veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megye több járására elsőfokú riasztást adtak ki.

Emellett a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Péntekre az összes megyére kiadtak első-, másodfokú figyelmeztetéseket a hőség, illetve a heves zivatar veszélye miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: pénteken északnyugaton a napi középhőmérséklet már a 27 fokot is több helyen elérheti. A maximumok 31-36 fok között alakulnak.

Emellett pénteken a nap második felében többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl középső és déli részén, később a déli országrészben tombolhatnak igen heves zivatarok, amelyeket a felhőszakadás mellett károkozó (akár 100 kilométer/órás erősségű szél) kísérhet, és akár több centiméteres jégszemek is hullhatnak belőlük kisebb körzetekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket