Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Június 29. 09:42, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Öt embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a fővárosban

Öt embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a fővárosban

Öt ember került kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vasárnap Budapesten - mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint vasárnap délután egy XI. kerületi Budafoki úti társasházból a szén-monoxid-érzékelő jelzése miatti hívták ki a tűzoltókat, akik több lakásban is méréseket végeztek, és a házból a mentők egy embert mérgezés gyanújával kórházba vittek.

A kora esti órákban a VIII. kerületi Kiss József utcai társasházhoz riasztották a tűzoltókat, miután az egyik ingatlanból a mentők egy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba vittek. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata további két embert vizsgált meg a társasházban, mindkettőjüket kórházba kellett vinni megfigyelésre.

Később egy XI. kerületi Irinyi József utcai társasházi lakásban is megszólalt a szén-monoxid-érzékelő, innen egy ember került kórházba megfigyelésre.

A szóvivő elmondta: délelőtt a XIII. kerületben egy Radnóti Miklós utcai lakásban, dél körül pedig a VIII. kerületi Víg utca egyik társasházi lakásában kellett beavatkozni a tűzoltóknak az érzékelők jelzése miatt.

A tűzoltók mind az öt helyszínen kimutatták a mérges gáz jelenlétét a lakások levegőjében, ezért a gázszolgáltató szakemberei kizárták a gázkészülékeket a fogyasztási rendszerből - tette hozzá.

Kisdi Máté felhívta a figyelmet a fűtő- és tüzelőberendezések, illetve a kémények rendszeres, szakszerű ellenőrzésének jelentőségére, valamint arra, hogy a lakás szellőző nyílásait soha nem szabad eltömíteni. Fontos a rendszeres szellőztetés, valamit a szakboltokban vásárolható szén-monoxid-érzékelő berendezések elhelyezése - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket