Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2016. Augusztus 03. 15:02, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Mel Gibsonnal készül film az angol értelmezőszótár történetéről

Mel Gibsonnal készül film az angol értelmezőszótár történetéről

Mel Gibson és várhatóan Sean Penn főszereplésével készül film a világhírű Oxford English Dictionary történetéről.

A The Professor and the Madman című dráma megvalósításában producerként is közreműködő Gibson jó két évtizeddel ezelőtt szerezte meg a brit író, Simon Winchester könyvének megfilmesítési jogait - írta a Variety című filmes portál.
A mozit Farhad Safinia rendezi és a forgatási munkálatok a tervek szerint idén szeptemberben kezdődnek Európában. A forgatókönyvet Todd Komarnicki és John Boorman írta Safinia közreműködésével.

A moziban Gibson játssza James Murray professzort, aki 1857-ben vágott bele az értelmezőszótár összeállításába és vezette annak szerkesztői bizottságot. Penn William Chester Minort alakítaná, aki több mint tízezer szócikket nyújtott be a testülethez, mialatt egy bűnözőknek fenntartott elmegyógyintézet bentlakója volt.

Gibson legfrissebb rendezése, a Hacksaw Ridge című második világháborús dráma novemberben érkezik az észak-amerikai mozikba.

Penn The Last Face című drámája, Charlize Theronnal és Javier Bardemmel a főszerepben, az idei cannes-i filmfesztiválon debütált.

Címkék: film, mel gibson, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.