Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Augusztus 22. 07:34, szerda | Belföld
Forrás: mti

Még napokig kitart a kánikula

Még napokig kitart a kánikula

Még napokig kitart a hőség - hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.

Azt írták: a Kárpát-medence továbbra is egy anticiklon peremén helyezkedik el. Az Északi-Kárpátokat gyenge, feloszló hidegfront érinti, de Magyarország felett már nem lesz érdemi hatása, így fronthatásra nem kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós hőség miatt szerdára Budapestre, Pest, Bács-Kiskun és Csongrád megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést. Baranya, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint a sok napsütés mellett a délutáni, esti órákban az északi megyék kivételével néhol helyi zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20 fok között valószínű, de vízpartokon és Budapesten kissé enyhébb is lehet a reggel. Napközben 31-36 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket