Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2012. Február 14. 12:32, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jobb kedvre derítették a piacokat a görögök

Jobb kedvre derítették a piacokat a görögök

A görög megállapodás tegnap még jó hangulatot hozott a tőzsdékre, idehaza a Bux csaknem 1 százalékos pluszban zárt, Nyugat-európában ennél szerényebb mértékű volt az emelkedés csakúgy mint a New York-i tőzsdén.

Az újabb görög megszorítócsomag megszavazásával csökkentek a Görögországgal kapcsolatos rövid távú kockázatok.

A szakértők szerint azonban hosszú még a kilábalás útja. Német vezető politikusok üdvözölték a megállapodást, de elvárják a reformok mielőbbi elindítását. Az anyagi segítségről 'a végső döntések március elején' születhetnek meg, az EU vezetők brüsszeli találkozóján. Olli Rehn pénzügyi EU-biztos kizárta, hogy hagynák az országot csődbe jutni, és azt is, hogy a görögök távozzanak az eurózónából. Közben Görögországban, áprilisban tartják meg az előre hozott parlamenti választásokat. Az athéni kormány szóvivője azt mondta: a jelenlegi kabinetnek egy-másfél hónapja van arra, hogy befejezze az adósságállomány átstrukturálását és a magánbankokkal szembeni adósság részleges elengedését célzó munkát.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: bux, görögország, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:59, péntek | Belföld

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél az MBH Bank előrejelzése szerint

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél idén, jövőre a 4 százalékot is meghaladhatja a gazdasági fejlődés üteme - mondták az MBH Bank csütörtöki sajtóeseményének szakértői Budapesten.

2024. Július 05. 07:58, péntek | Belföld

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 05. 07:57, péntek | Belföld

MÁV: 30 százalékkal több baleset történt idén a vasúti átjárókban

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában

2024. Július 04. 08:00, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban -