Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 14. 07:30, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Tovább dől a Malév-dominó: márciustól mégis felfüggeszti Peking–Budapest járatait az azokat korábban a magyar légitársasággal együtt üzemeltető Hainan Airlines – értesült az AIRportal.hu.

A március 2-i járat lesz az utolsó, azt követően egyelőre ismeretlen időtartamra felfüggeszti ferihegyi járatainak üzemelését a Hainan Airlines.

A mai, február 13-i, hétfői járattal együtt már csak négyszer láthatjuk a Hainan Airlines Airbus A330-as repülőgépeit Ferihegyen, mert a légitársaság már a február 24-i és 27-i járatait is törölte. A légitársaság honlapja 2012. március 2-a utáni foglalási próbáinkra már nem adott ki találatot. A Hainan Airlines budapesti képviselete egyelőre nem kommentálta a hírt. A Hainan Airlines 2004. augusztusában indította be járatát Peking–Budapest útvonalon. A szaklap szerint gyanítható, hogy ez esetben is Malév megszűnése húzódhat a döntés hátterében. A lap információ szerint a Hainan budapesti járatai eddig nem teljesítettek rosszul és a járat cargo kapacitás kihasználtsága is remek volt, most azonban az átszálló forgalom a Malév megszűnése miatt kiesik.A kínai légitársaság járatainak megszűnése újabb csapás a Budapest Airportnak, mert az American és a Delta kivonulása után ez volt az utolsó hosszú távú járat, amely Ferihegyre járt. A Hainan kivonulásával sajnos tovább folytatódik Ferihegy 2 elnéptelenedése, és a repülőtér profiljának eltolódása egy fapados-jellegű, vidéki repülőtér irányába – írja a szaklap. A Budapest Airport épp a napokban közölte: mivel a Malév kiesésével épp a fapadosok erősítenek Ferihegyen, a reptér jelentős mennyiségű átszálló utast veszíthet, a kiesés akár évi másfélmillió ember is lehet.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket