Hírek
2019. Február 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek
- mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken. A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelősége van - fűzte hozzá a dietetikus.
Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.
Elmondta, a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen.
A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 08. 08:42, szombat | Életmód
Új szárazságtűrő búzavonalat fejlesztettek a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézet kutatói
2025. November 08. 08:39, szombat | Életmód
Eddig 47 gyermeket vittek ételmérgezés miatt a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe
2025. November 07. 07:28, péntek | Életmód
Falomlás miatt lezárták a várfalsétányt az egri várban
Leomlott az egri várban a Föld-bástya külső köpenyfalának egy része csütörtök hajnalban, ezért biztonsági okokból a várfalsétányt lezárták - közölte a város polgármestere az MTI-vel.
