Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. November 04. 18:08, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Gyermekrajzpályázatot hirdetett a Magyar Közút

Gyermekrajzpályázatot hirdetett a Magyar Közút

Általános iskolás gyerekeknek hirdetett országos gyermekrajzpályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a nyertes alkotások többek között útellenőri autók oldalán lesznek láthatók egy évig - közölte a társaság szerdán.

Tájékoztatásuk szerint öt kategóriában, elektronikus formában várják a rajzokat az úthoz, a munkagépekhez, a közlekedéshez, az úton dolgozókhoz kapcsolódó tartalommal.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán közönségszavazást szerveznek és a győztes különdíjat kap. A kategória- és a közönségszavazás győztese osztálykirándulást nyer a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.

A nyertes osztálytársaival együtt utazhat Kiskőrösre, ahol elleshetik az útépítés fortélyait, úthengert vezethetnek, belekóstolhatnak a közlekedési hírszerkesztésbe, tárlatvezetésen vehetnek részt, megismerkedhetnek az útépítés történetével az ókortól a legmodernebb "szupersztrádákig", illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 150 darab tízezer forint értékű ajándékutalvány is a díjazás része. A társaság a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is elismeri. A nevezés részletei megtalálhatók a Magyar Közút honlapján, a rajzokat 2021. január 15-ig lehet beadni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni