Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2023. Május 01. 07:52, hétfő | Külföld

Felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán, egy gyerek meghalt, több személy eltűnt

Felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán, egy gyerek meghalt, több személy eltűnt

Egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán a perjámosi (Periam) kikötő környékén vasárnap este - közölte a Temes megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A hatóságok úgy tudják, hogy a csónakban hat felnőtt és hat kiskorú utazott. Két utast - egy 28 éves nőt és négy éves gyerekét - a folyó déli, Temes megyei partján találták meg. A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a gyereket, de nem sikerült.

Négy személyt - két felnőttet és két gyereket - a baleset után három órával sem találtak még meg.

A bárka másik hat utasát - három felnőttet és három kiskorút - a folyó északi, Arad megyei partján találták meg. Őket enyhe kihűlési tünetekkel szállították kórházba.

A balesetről elsők között beszámoló Opinia Timisoarei temesvári hírportál úgy tudja, hogy a társaság Aradról indult csónakázni. A segélyhívóra helyi idő szerint 20 óra 24 perckor - negyed órával napnyugta előtt - érkezett riasztás a balesetről. A helyszínre érkezett mentőegységek a folyó mindkét partján és a vízben is nagy erőkkel keresik a négy eltűntet.

Fotó: Román rendőrség

Címkék: baleset, csónak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.