Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 17. 07:45, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Egyre komolyabban veszik a fiatalok a biztonságos szexet

Egyre komolyabban veszik a fiatalok a biztonságos szexet

Egy friss amerikai felmérés szerint a tizenéves fiúk egyre komolyabban veszik a biztonságos szexet, egyre többen használnak ugyanis óvszert az első együttlét során.

A szakértők elmondták: 2002 óta 9 százalékponttal emelkedett azoknak a fiatal fiúknak a száma, akik az első szexuális együttlét során gumióvszert használnak - így jelenleg már 80 százalékra tehető azoknak az aránya, akik odafigyelnek a védekezésre - írja a HealthDay.

Ugyanakkor a tinilányok is jobban odafigyelnek arra, hogy megelőzzék a nem kívánt terhességet: míg 2002-ben 2 százalék nyilatkozott úgy, hogy a tablettán kívüli egyéb hormonális fogamzásgátló módszert használ, addig ez az arány immár 6 százalékra emelkedett.

A szexuális szokások lassú változásának közvetlen hatása is érezhető: az Egyesült Államokban ugyanis az elmúlt években fokozatosan csökkent a nem kívánt terhességek és a tinédzserkori szülések száma. A helyzet ugyanakkor még mindig aggasztó, így a szakemberek a jelenleg futó kampányoktól további jó eredményeket várnak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket