Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2020. Január 20. 08:30, hétfő | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában

Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában

Három drónt semmisített meg a légvédelem a hmejmími orosz katonai reptérnél vasárnap este - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A három légi célpont a tájékoztatás szerint északkeleti irányból közeledetett a bázis felé, amikor légvédelmi rakétákkal biztonságos távolságban megsemmisítették őket. Az incidensnek sérültjei nem voltak, anyagi kár nem keletkezett.

Az orosz hadsereg december 23-án számolt be a szíriai kormány ellen harcoló fegyveresek Hmejmím elleni dróntámadásáról. Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi tárca szóvivője tavaly szeptemberben azt mondta, hogy az objektum légvédelme két év alatt több mint száz drónt semmisített meg.

Konasenkov szerint a támadásokat kis hatótávolságú Pancir-Sz1 és Tor-M2 rakétarendszerek reaktív lövedékeivel szokták elhárítani.

Oroszországnak, amely 2015. szeptember 30-án avatkozott be a szíriai konfliktusba, az országban Hmejmím mellett Tartuszban is van egy bázisa, amelyet a haditengerészet használ.

Az RBK orosz gazdasági napilap hétfőn az Anadolu török hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy az északnyugat-szíriai rumeiláni olajlelőhely közelében amerikai katonák oroszokat állítottak meg és kényszerítettek visszafordulásra. A közlés szerint a kurd erők ellenőrzése alatt álló területen szombaton történt az incidens. Er-Rumeilán közelében egy amerikai bázis található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben