Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Augusztus 03. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: HírTV

Csapaterősítést kért a NATO

Csapaterősítést kért a NATO

Csapaterősítést kért a NATO koszovói parancsnoksága, mert nem tudják biztosítani a Koszovó és Szerbia közötti határátkelőket.

A szövetségesek két átkelőt őriznek. Az egyik határállomást a múlt héten a szerbek és a koszovói albánok is megpróbáltak elfoglalni. Később a szerb hadsereg blokád alá vonta az átkelőt. A koszovói vezetés szerint Szerbia háborúra készül, de a belgrádi vezetés ezt tagadja. Az Európai Unió tárgyalókat küldött a koszovói szerbekhez, de egyelőre nem tudták elérni a blokád feloldását.

Továbbra is járőröznek

Augusztustól 207 magyar békefenntartó is Koszovóban teljesít szolgálatot. Az állományt Szolnokon búcsúztatták el. A nagyrészt a Könnyű Vegyes Zászlóalj katonáiból álló ötödik kontingens fél évig állomásozik a 2008-ban függetlennek kikiáltott balkáni országban. A magyar katonák feladata továbbra is a járőrözés, a területbiztosítás, az őrzés-védelem valamint személyek és konvojok kísérete lesz. (da)

hírTV

Címkék: nato

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben