Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

Idén 21. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb bor- és pezsgőversenyét, a Decanter World Wine Awardsot. Ebben az évben több mint 18 ezer tételt neveztek 57 országból, melyek elbírálására mintegy 250 borszakértő gyűlt össze Londonban, köztük 61 Master of Wine és 20 Master Sommelier - közölte az MTI-vel a versenyen két aranyérmet elérő, somlói Kreinbacher Birtok.

A Magyarországról nevezett borok között a zsűri egy Best in Show díjat, 4 platinát, 13 aranyat, 56 ezüstöt és 67 bronzérmet osztott ki.

Best in Show és platinaérmet Magyarországról csak tokaji borok kaptak. Két platinaérmet szerzett a Balassa Bor, míg egyet-egyet a Pajzos Tokaj és a Sauska Tokaj. Az aranyérmesek mezőnyében a Balatonfüred-Csopaki, Tokaji, Somlói és Szekszárdi borvidékről származó borok szerepeltek.

A rendkívül szigorú szabályok szerint folyó zsűrizés alapján kizárólag 95 pont felett adnak aranyérmet, míg platina díjjal az aranyérmeseket újrakóstolva jutalmazzák a legkiválóbb tételeket (97-100 pont). Best in Show kategóriába az ezen a két lépcsőn túljutott tételek közül az az 50 bor kerülhet csak be, melyek kategóriájukban valóban a legkiemelkedőbbek - áll a közleményben.

Címkék: tokaji aszú

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 07:23, péntek | Életmód

Bemutatták a magyar fejlesztésű VR űrkabint

Bemutatták az első teljesen magyar fejlesztésű, VR technológiával felszerelt szimulációs űrkabint csütörtökön Budapesten.

2024. Június 26. 09:35, szerda | Életmód

Zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon

Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon

2024. Június 25. 10:37, kedd | Életmód

Alan Walker 2025-ben Budapestre is eljön

A magyar fővárost is érinti Alan Walker most bejelentett jövő évi európai turnéja. A színpadon arcát félig eltakaró 26 éves norvég dj-producer 2025. március 12-én lép fel a Budapest Arénában.